
Mrożone owoce. Czy tracą witaminy? Jak najlepiej je wykorzystać?
Mrożenie owoców to doskonały sposób na ich przechowywanie. Często jednak po rozmrożeniu ich konsystencja, smak i właściwości różnią się od tych w świeżych owocach. Jak najlepiej wykorzystać rozmrożone owoce? Czy podczas mrożenia tracą one swoje właściwości zdrowotne?
25 marca 2025, 15:56

Świeże warzywa mogą mieć mniej wartości odżywczych niż mrożonki? Jak to możliwe?
Czy proces mrożenia prowadzi do utraty witamin i minerałów? Czy świeże warzywa są lepszym wyborem niż mrożone? A może jest wręcz odwrotnie? Porównajmy ich wartości odżywcze.
13 marca 2025, 12:10

Czy mrożenie chleba jest zdrowe? Zaskakujące wyniki badań
Większość z nas choć raz stanęła przed dylematem: co zrobić z nadmiarem chleba, aby go nie wyrzucać? Przechowywanie pieczywa w zamrażarce to popularna praktyka. Jak wpływa na jego właściwości? Czy mrożony chleb jest zdrowy? Najnowsze badania naukowe rzucają nowe światło na ten temat.
24 lutego 2025, 13:21