Uwaga na ten popularny dodatek do żywności. Może zwiększać ryzyko cukrzycy!
Do produktów spożywczych powszechnie dodaje się wiele dodatków. Nie wszystkie są obojętnie dla naszego zdrowie. Jeden z nich, jak wskazują naukowcy, może być odpowiedzialny za rozwój przewlekłych zapalnych chorób jelit, owrzodzeń oraz podwyższonego poziomu cukru we krwi.
10 grudnia 2024, 12:15
Zaskakujące odkrycie naukowców. Jak wpływa jedzenie czekolady na ryzyko cukrzycy typu 2?
Jak to jest z tą czekoladą? Można ją jeść i nie bać się zachorowania na cukrzycę? Jak wynika z najnowszych badań, regularne spożywanie ciemnej czekolady było związane z mniejszym o 21 proc. zagrożeniem cukrzycą typu 2. Za to mleczna czekolada nie miała bezpośrednio znaczenia dla tego zagrożenia, ale sprzyjała przybieraniu na wadze.
09 grudnia 2024, 08:29
Katarzyna Figura rewelacyjnie chudnie. Oto co jada gwiazda
Katarzyna Figura znacząco schudła i może pochwalić się szczupłą sylwetką. Aktorka otwarcie przyznaje się do tego, że zmaga się z cukrzycą. W związku z tym ze szczególna uwagą planuje swoje posiłki. Chętnie opowiada w wywiadach, jak dba o zdrowie i dzięki czemu tak pięknie chudnie. Jak wygląda menu gwiazdy?
04 grudnia 2024, 07:00
Polacy pokochali Ozempic, ale nie wiedzą o ryzyku. Uważaj na te skutki uboczne
Ozempic, lek stworzony pierwotnie do leczenia cukrzycy typu 2, zdobył ogromną popularność wśród Polaków jako cudowny sposób na odchudzanie. Jednak jego stosowanie wiąże się z ryzykiem poważnych skutków ubocznych. Zanim zdecydujesz się na terapię, sprawdź, jakie zagrożenia mogą pojawić się podczas jego stosowania i dlaczego nie jest on odpowiedni dla każdego.
02 grudnia 2024, 08:19